Våra villkor

Våra villkor

Anmälan till kurs & aktivitet

Efter att du skickat in din anmälan till oss för vald kurs/aktivitet får du ett mejl inom ca 1 vecka, med besked på om du har fått en plats eller inte. Har du fått en plats medföljer det viktig information om praktiska saker i samband med kursen samt hur du betalar in kursavgiften. Har du inte fått ett mejl efter 1 vecka, hör av dig till oss och ta en titt i skräpkorgen så inte mejlet hamnat där.

Ångerrätt & avbokning
Enligt ångerrätten har du 14 dagar på dig från det datum som du anmält dig, att ångra dig och ta tillbaka din anmälan. Därefter räknas din anmälan som bindande. Undantag är om kursen du anmält dig till börjar om mindre än 14 dagar efter kursanmälan. Om du ångrar dig meddelar du oss genom att skicka ett mejl.
 Vid en  avbokning av erhållen plats har vi rätt att ta ut en administrationskostnad motsvarande anmälningsavgiften (för närvarande 300 kr). Om du påbörjar en kurs hos oss och väljer att avbryta den, kvarstår kursavgiften att betala i sin helhet. Om kursen ställs in av oss, betalas inbetald kursavgift tillbaka.

Kurslokalen
Alla våra kurser hålls i Svedala om inte annat anges i beskrivningen. Vi varvar teori med praktisk träning under varje lektion. Vid praktisk träning, tränas alltid en hund åt gången. Det innebär att det är ganska mycket passiv tid för din hund, där den behöver vara avslappnad och lugn tillsammans med övriga hundar.
 I steg 1 kursen är vi inomhus under hela kursens gång.

Försäkring & ansvar
För dig som hundägare gäller strikt hundägaransvar. Du är ansvarig för både dig och din hund under kursen/aktiviteten hos oss samt för eventuell skada som du eller din hund orsakar. Hundharmoni & kursinstruktör kan inte göras betalningsansvarig för skada som du eller din hund orsakar. Vi rekommenderar att både du och din hund har en gällande försäkring.

Vår etiska policy
På alla våra kurser och aktiviteter är hundens välbefinnande i centrum. Alla hundar som närvarar på våra kurser behöver känna sig trygga, säkra och uppskattade. Därför tillämpar vi en belöningsbaserad policy där belöning och uppmuntran är våra viktigaste grundstenar. Koppelryck, hårda ord och utrustning som skapar stress och smärta som tex stryphalsband eller nosgrimma är inte tillåtet på våra kurser. Vi förväntar oss att alla kursdeltagare håller en trevlig ton gentemot den egna hunden.

Gruppens sammansättning
Jag förmodar att du som anmäler dig till en kurs, ser fram emot den med positiv förväntan. Du ser fram emot att få lära dig något nytt tillsammans med din hund i en trivsam och trygg grupp.
Gruppens sammansättning är A och O för att kursen ska bli så positiv och utvecklande som möjligt. 
Jag som kursledare känner ett stort ansvar för att skapa en trygg och välfungerande grupp och därför får du svara på ett flertal frågor i samband med din anmälan. Se det som en kvalitetssäkring och lägg lite tid på att fylla i den så noga som möjligt. 

Lugn & trygg kursmiljö
För gruppens trivsel och hundens välmående är det nödvändigt att din hund klarar av att vistas i vår kursmiljö tillsammans med andra hundar på ett lugnt och avslappnat sätt.  Hundar som skäller mycket och som stressar upp sig markant kan tyvärr inte vara med på våra kurser. Där är enskild träning ett mycket bättre alternativ. Alla hundar är olika och att gå på kurs passar inte alla hundar.

Om det visar sig efter att du påbörjat en kurs hos oss, att din hund har svårt att vara lugn och avslappnad i kursmiljön tex genom att gnälla, skälla eller visa tecken på oro & stress, då får du lämna hunden hemma och komma själv till kursen för att sedan träna med din hund hemma på det vi går igenom på kurstid. Någon återbetalning av kursavgiften är inte aktuell.

GDPR och personuppgifter
När du anmäler dig till någon av våra kurser/aktiviteter sparas dina uppgifter. Efter avslutad kurs/aktivitet kan du när som helst kontakta oss och be om att vi raderar dina uppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part för marknadsföring eller liknande.